19:10

Vårgårda HC dam

Referat: Vårgårda HC - Vårgårda HC dam

Period 1
En onsdagsträning byttes mot "bortamatch" hemma för U14-killarna i Puahallen mot Vårgårdas dam-(tjej-)-lag. Nya femmor och för flera spelare nya positioner, gjorde stämningen lite nervös. Målvakter för dagen var Holmberg och Ek, backar var Ankan, Jesper, Broberg och Anton. Centrar var Johan, Samuel och Hugo och forwards var Oliver, Karl, Hagstrand, Robin, Sebastian och Palmén (som debuterade i officiella matchsammanhang). U14 började vasst och efter 1:07 hade Broberg passat fram Robin som säkert satte pucken i krysset och en 1-0 ledning var ett faktum. Tjejerna svarade med att få ordentlig fart under skridskorna och efter 3:57 hittade Emilia fram till Alicia som såg till att kvittera till 1-1. Det var lite ringrostigt i U14-gänget. Tjejerna hade redan en träningsmatch i benen och det märktes att de hade hittat lite matchrutin. Efter 17:25 så såg dock Johan till att få in pucken bakom Julia K och U14 var på väg till periodpaus i ledning...dock stod klockan still efter ett "tekniskt fel" under spelet och när den kom igång igen så hann Lina med att kvittera till 2-2 med 3 sekunder kvar av perioden.

Period 2
Om det var att det saknades frukt i periodpaus eller något annat vet man inte, men U14 gled mer och mer runt på skridskorna medan tjejerna trampade på med sina. Detta gav resultat då Alicia passade fram Becks som gav tjejerna ledningen med 3-2 efter 3 minuter och efter 4 minuter hittade Lina fram till Andréa som ökade på tjejrna ledning till 4-2. Därefter lugnade det ned sig med målskyttet, men istället började spelarna hamna i utvisningsbåset. Först ut var Hanna A med en tripping följt av Anton som gjorde det samma. Under det power play tjejerna fick hittade Julia fram till Moa som passade vidare till Matilda som utan pardon ökade på ledningen till 5-2. Några minuter senare var det Lones tur att skämmas efter en body checking och då spratt det till i benen på killarna. Efter 44 sekunders power play hamnade pucken hos Palmén och han såg på egen hand till att reducera till 5-3 (ganska grymt gjort i sin första match!). Hoppet glimmade till hos killarna och när Emilia skamset fick sätta sig efter en tripping tryckte killarna på i power play, men resultatet stod sig perioden ut.

Period 3
Killarna hade svårt att hitta sin matchrutin när man saknade 3 ordinarie spelare, men kämpade på. Efter 7 minuter åkte Lina ut för hooking, men killarna fick ingen utdelning i power play. Istället åkte Anton ut för en hooking han med, men detta box play klarade killarna bra. De tre sista minuterna blev det dock ordentlig nerv i matchen. Först drygade tjejerna ut ledningen efter mål av Lone. Då svarade killarna med att genom Johan göra 6-4 endast 44 sekunder senare. Med 36 sekunder kvar av matchen fick Anton åka till utvisningsbåset för tredje gången, för en body checking denna gång. Luften gick dock inte ur övriga killar utan efter 12 sekunders box play fick Sebastian fatt i pucken och med raketfart under skridskorna satte ha distinkt 6-5. Tjejerna tog time out - killarna satsade allt framåt, men 24 sekunder senare var matchen över. När de nya femmorna och nya spelpositionerna satt sig och killarna får fart under skridskorna så kan nästa match mot tjejerna sluta i vinst.

Stort tack till Rasmus och Pontus Karlsson som åkte upp ända från Anderstorp för att döma denna match på ett bra sätt! Tack också till Conny som körde ismaskin i flera omgångar och Jörgen N och Lena L som såg till att vi hade en fungerande matchklocka!